FacebookTwitterGoogle+RedditEmail

The Stupid White Man Quiz

by MICKEY Z

The rules are simple. I provide a quote and you guess which Stupid White Man (or wannabe) is responsible.

QUOTE #1: “The destruction was mutual.” (Explaining why the U.S. should not
apologize to Vietnam)

a) Richard Nixon
b) Ronald Reagan
c) Alexander Haig
d) Jimmy Carter

QUOTE #2: “A young man who does not have what it takes to perform military service is not likely to have what it takes to make a living. Today’s military rejects include tomorrow’s hard-core unemployed.”

a) Wesley Clark
b) John F. Kennedy
c) Norman Schwarzkopf
d) Colin Powell

QUOTE #3: “I think it is very beautiful for the poor to accept their lot…I think the world is being much helped by the suffering of the poor people.”

a) Barbara Bush
b) Mother Teresa
c) Oprah Winfrey
d) Bill Gates

QUOTE #4: “Am I prepared to go get them before they get us if we locate them and have sufficient intelligence? You bet I am. I will never allow any other country to veto what we need to do and I will never allow any other institution to veto what we need to do to protect our nation.”

a) George W. Bush
b) Donald Rumsfeld
c) Dick Cheney
d) John F. Kerry

QUOTE #5: “Which is more important in world history: The Taliban or the fall of the Soviet Empire? A few over-excited Islamicists or the liberation of Central Europe and the end of the Cold War?” (Rationalizing the arming of the Islamic extremists in Afghanistan, including Osama bin Laden, who have since been blamed for the attacks on 9/11.)

a) Paul Wolfowitz
b) Zbignew Brzezinski
c) George H.W. Bush
d) Ariel Sharon

QUOTE #6: “There is a physical difference between the white and black races which I believe will ever forbid the two races living together on terms of social and political equality.”

a) Abraham Lincoln
b) Ann Coulter
c) David Duke
d) Rush Limbaugh

QUOTE #7: “Put down those sprouts and pick up a T-bone!”

a) Dr. Atkins
b) Michael Moore
c) Ted Nugent
d) Jeb Bush

QUOTE #8: “Freedom is about authority.”

a) John Ashcroft
b) Tom Ridge
c) Rudy Giuliani
d) Al Gore

QUOTE #9: “Racism isn’t holding blacks back, it’s their own laziness!”

a) Bill O’Reilly
b) Bill Bennett
c) Bill Clinton
d) Bill Cosby

QUOTE #10: “There is nothing wrong with doing something that benefits all humanity, but that is, in a sense, a second-order effect.”

a) Henry Kissinger
b) Jesse Jackson
c) Condoleezza Rice
d) Dan Rather

(Answers: 1-d, 2-b, 3-b, 4-d, 5-b, 6-a, 7-b, 8-c, 9-d, 10-c)

MICKEY Z. is the author of “The Seven Deadly Spins: Exposing the Lies Behind War Propaganda” (Common Courage Press). For more information, please visit http://www.mickeyz.net.

 

Mickey Z. is the author of 12 books, most recently Occupy this Book: Mickey Z. on Activism. Until the laws are changed or the power runs out, he can be found on the Web here. Anyone wishing to support his activist efforts can do so by making a donation here. This piece first appeared at World Trust News.  

More articles by:

CounterPunch Magazine

minimag-edit

bernie-the-sandernistas-cover-344x550

zen economics

Weekend Edition
April 28, 2017
Friday - Sunday
Michael J. Sainato
Trump Scales Back Antiquities Act, Which Helped to Create National Parks
Stu Harrison
Under Duterte, Filipino Youth Struggle for Real Change
David Penner
When Patient Rights Do Not Exist
Martin Billheimer
Balm for Goat’s Milk
Stephen Martin
Spooky Cookies and Algorithmic Steps Dystopian
Michael Doliner
Thank You Note
Charles R. Larson
Review: Gregor Hens’ “Nicotine”
April 27, 2017
Darlene Dubuisson – Mark Schuller
“You Live Under Fear”: 50,000 Haitian People at Risk of Deportation
Karl Grossman
The Crash of Cassini and the Nuclearization of Space
Robert Hunziker
Venezuela Ablaze
John W. Whitehead
Trump’s America is a Constitution-Free Zone
Ron Jacobs
One Hundred Years That Shook the World
Judith Deutsch
Convenient Untruths About “Human Nature:” Can People Deal with Climate Change and Nuclear Weapons?
Don Fitz
Is Pope Francis the World’s Most Powerful Advocate for Climate Stability?
Thomas Mountain
Africa’s War Lord Queen: The Bloodstained Career of Liberia’s Eleanor Sirleaf Johnson
Binoy Kampmark
Short Choices: the French Presidential Elections
Paul C. Bermanzohn
Monetizing My Mouth
Michael Barker
Of Union Dreams and Nightmares: Cesar Chavez and Why Funding Matters
Elier Ramirez Cañedo
“Let Venezuela give me a way of serving her, she has in me a son.”
Paul Mobbs
Cellphones, WIFI and Cancer: Will Trump’s Budget Cuts Kill ‘Electrosmog’ Research?
Incarcerated Workers Organizing Committee
The Closing of Rikers: a Survival Strategy of the Carceral State
April 26, 2017
Richard Moser
Empire Abroad, Empire At Home
Stan Cox
For Climate Justice, It’s the 33 Percent Who’ll Have to Pick Up the Tab
Paul Craig Roberts
The Looting Machine Called Capitalism
Lawrence Davidson
The Dilemma for Intelligence Agencies
Christy Rodgers
Remaining Animal
Joseph Natoli
Facts, Opinions, Tweets, Words
Mel Gurtov
No Exit? The NY Times and North Korea
Alexandra Isfahani-Hammond
Women on the Move: Can Three Women and a Truck Quell the Tide of Sexual Violence and Domestic Abuse?
Michael J. Sainato
Trump’s Wikileaks Flip-Flop
Manuel E. Yepe
North Korea’s Antidote to the US
Kim C. Domenico
‘Courting Failure:’ the Key to Resistance is Ending Animacide
Barbara Nimri Aziz
The Legacy of Lynne Stewart, the People’s Lawyer
Andrew Stewart
The People vs. Bernie Sanders
Daniel Warner
“Vive La France, Vive La République” vs. “God Bless America”
April 25, 2017
Russell Mokhiber
It’s Impossible to Support Single-Payer and Defend Obamacare
Nozomi Hayase
Prosecution of Assange is Persecution of Free Speech
Robert Fisk
The Madder Trump Gets, the More Seriously the World Takes Him
Giles Longley-Cook
Trump the Gardener
Bill Quigley
Major Challenges of New Orleans Charter Schools Exposed at NAACP Hearing
Jack Random
Little Fingers and Big Egos
Stanley L. Cohen
Dissent on the Lower East Side: the Post-Political Condition
Stephen Cooper
Conscientious Justice-Loving Alabamians, Speak Up!
Michael J. Sainato
Did the NRA Play a Role in the Forcing the Resignation of Surgeon General?
David Swanson
The F-35 and the Incinerating Ski Slope
FacebookTwitterGoogle+RedditEmail